Blogi

Yrittäjä, säästä rahaa matkakulujen avulla

4.2.2023

Moni yrittäjä jättää matkakulut huomioimatta yritystoiminnan vähennyksinä ja verovapaina kustannusten korvauksina. Matkakulujen avulla voi kuitenkin pienentää yrityksen verotettavaa tuloa ja osakeyhtiössä yrittäjä voi saada verovapaita kulukorvauksia.

Kilometrikorvaukset, päivärahat ja muut kulukorvaukset voivat olla yrittäjälle merkittävä rahasumma. Niiden hoitaminen vaatii kuitenkin vaivannäköä, johon moni yrittäjä ei viitsi ryhtyä.

Tähän voi saada helpotusta digitalisilla työkaluilla.

Voit vähentää yritystoimintaan liittyvät kilometrikorvaukset oman auton käytöstä sekä päivärahat ja muut matkakulut yrityksen kuluina.  Jos yhtiömuotosi on osakeyhtiö, voit lisäksi maksaa matkakulut itsellesi verottomina kilometrikorvauksina ja päivärahoina. Päivärahaa kertyy yrittäjän tilapäisistä työmatkoista normaalin liiketoiminta-alueen ulkopuolelle, jos työmatka kestää vähintään 6 tuntia.  

Ajettujen kilometrien kirjaukset ajopäiväkirjaan voi hoitaa eri tasoisilla digitaalisilla työkaluilla. Työkalut sisältävät usein myös matkalaskuominaisuuden. Näitä on käytännössä kahden tyyppisiä:

 • Ajopäiväkirja perustuu gps-paikannukseen, joka hoidetaan joko erillisellä laitteella tai matkapuhelimella (esim.  Driversnote, Route Tracker, LogMyDrive, Abax).
 • Ajopäiväkirjan kirjaukset tehdään manuaalisesti applikaatioon, joka toimii yleensä puhelimessa (esim. eTasku, Duunix, Laskupiste).

Matkalasku tehdään kilometrikorvauksista ja päivärahoista. Kulukorvausten maksamiseen kannattaa valita työkalu, joka tekee automaattisesti ilmoitukset tulorekisteriin. Vaihtoehtoja asian hoitamiseen on useita:

 • Palkanlaskenta- tai taloushallinnon ohjelmiston matkakulu/kululasku -osio (esim. Netvisor, Fennoa, Procountor)
 • Palkka.fi, joka on ilmainen ohjelmisto
 • Palkkaus.fi, joka on kaupallinen ohjelmisto

Jos et tiedä, miten hoitaisit yritystoimintasi matkakulut, ota yhteyttä hillevi.paallysaho@reload.fi. Ratkaistaan matkalaskuongelmat Sinulle sopivalla tavalla.

  Reload

  Reload Oy auttaa Sinua, kun tarvitset luotettavaa ja innovatiivistä kehittäjää. Lähestymme asioita käytännönläheisesti ja konkreettisesti. Viemme suunnitellun työn läpi hallitusti. Ota yhteyttä!

  Hillevi Päällysaho

  040 742 0578
  hillevi.paallysaho@reload.fi

  Sijainti

  Pääkaupunkiseutu, Päijät-Häme ja Keski-Suomi